Бивш служител на МВР е предаден на съда, след като измами пловдивчанин в сделка с вкарване на автомобил от чужбина. 

Всичко започнало май месец миналата година, когато пловдивчанинът спечел търг в чуждестранен сайт за кола, марка "Субаро" за сумата от 3 270 швейцарски франка. По препоръка на свой познат, той се свързвал с бившето ченге с молба да извърши превоз на автомобила от Швейцария до Пловдив срещу заплащане. По условията на търга, трябвало в кратък срок парите за колата да се заплатят на място в Швейцария. Тъй като нямал възможност да пътува, пловдивчанинът се договорил с мъжа, той да извърши сделката вместо него и да му докара колата, като за това той щял да му плати 1100 лева, когато автомобилът бъде докаран в Пловдив. 

Мъжете се договорили, а пловдивчанинът отишъл до град Монтана, където предал сумата от 3300 швейцарски франка за закупуване на автомобила и необходими за това документи. Това станало на бензиностанция „Еко“ на входа на града, в присъствие на негов познат. При проведения тогава разговор, бъдещият трафикант на колата по различни поводи споменавал, че е служител на МВР, което безспорно затвърдило добрата репутация на мъжа и станало база за това пловдивчанинът да се отнесе с пълно доверие към него.

Шмекерът заявил, че рано сутринта на следващия ден тръгва за Цюрих и до края на седмицата ще докара колата в Пловдив, а за да поддържат непрекъсната връзка, мъжете си разменили телефонните номера.

През следващите няколко седмици обаче шмекерът нито изпълнил обещаното от него, нито върнал парите за колата. Първоначално изтъквал различни причини, като оправдание за това, че не е внесъл автомобила, а впоследствие престанал да вдига телефона си. 

Районна прокуратура в Монтана вече е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу бившето ченге за извършеното от него престъпление, като за него Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от една до шест години. Предстои казусът да бъде разплетен в съдебната зала.