„Днес гиросите са по 23,50 лева!“, този статус може често да бъде видян в групите във Фейсбук, които предупреждават за наличието на полицаи, или акции за нарушители по пловдивски булеварди. Най- често това се отнася за известния гръцки гирос на бул. „Васил Априлов“, където постоянно спират автомобили, за да си вземат от него.

 Полицаите обаче също са научили, че мястото е притегателен център за нарушители и по няколко пъти на ден спират, за да напишат актове по 20 лева. Така гиросът, който струва 3,5 лева, бива „гарниран“ с 20 лева глоба.

Коментарите под тези постове обаче адмирират акцията на полицията.

„Не знам защо се оплаквате! Колко е трудно да извървите 200 метра? Това, че на теб не ти се ходи до там, не значи, че е позволено да паркираш там“, пише пловдивчанин. Друг смята, че дори цената на гръцкия фаст фууд трябва да скочи до 50 лева, ако паркираш там колата си.

Освен акциите на общинска полиция по големите булеварди, новите паяци на Общината също ще съблюдават за неправилно спрели коли по „Васил Априлов“ и другите основни булеварди. Очаква се репатрирането по тях да стане все по-масово, за да не се запушват лентите за движение от паркирани коли.