Шахти стърчат на булевард „Руски”, асфалтът на „Коматевско шосе” започна да се рони,  същото се отнася и за булевард „6 септември” където картинката е сходна. Всичко това събуди недоволство у пловдивчани, които изпращат гневни сигнали, че и трите булеварда изглеждат недовършени.  Спокойно, така е! Предстои полагането на последен слой асфалт и на трите булеварда. Това не е окончателната им визия и ремонтът все още не е напълно приключил.

Това е и причината шахтите да стърчат над пътната настилка - предвидени са още няколко сантиметра асфалт.  Подобно е и положението на Коматевско шосе, където освен всичко обаче асфалтът е започнал и да се рони.  След поредицата дъждовни дни и силни бури в много участъци булевардът все едно има кръпки, на които си личи отпечатъка на гумите на автомобилите.  Хората в района се опасяват, че ако ремонтът не бъде завършен в най-скоро време  ще стане по-зле и ще е необходимо влагането на още средства и време.

А ремонтът продължи достатъчно дълго време и търпението на хората е изчерпано. За момента, обаче няма конкретна дата, на която ще бъде положен и последния финален слой асфалт.