Първият образцов квартал на Пловдив – с чисто нови улици, осветление, детска градина и зелени площи ще бъде известният като „Хаджи Хасан Махала”. Пространството заключено между „6-ти септември”, „Княгиня Мария-Луиза” и „Източен” и е центъра на т.нар. „Социална зона”, която е включена в интегрирания план за градско развитие и възстановяване за кандидатстване по „Региони в растеж”.

По думите на кмета Иван Тотев тази зона постоянно ще се увеличава и ще обхване целия град през годините, но в следващите четири години европейските пари ще  валят в смесения квартал. Сумата, която е заделена за квартала е над 30 милиона лева, а за половината обекти вече има дори издадено строително разрешение.

Освен почти всички улици, тротоари и осветление в квартала, ще бъдат изградени и детски и спортни площадки, всички забавачки и училища в района ще бъдат санирани и ще се изградят социални жилища за над 1 милиона лева.

Друг район, който е включен в „Социалната зона” и ще получи облагородяване на междублоковите пространства е кварталът между Семинарията и колелото на „6-ти септември” с „Източен”.

Наливат 80 милиона в инфраструктура в Пловдив през следващите три години

Още новини четете ТУК

TNS.bg