Първата дама Десислава Радева откри 27-я Италиански фестивал на красотата и прическата в Панаира. Тя преряза лентата заедно със собственика на козметичния гигант Christian of Roma Елена Кристиано и съпругата на италианския посланик в България Н. Пр. Стефано Балди - г-жа Антонела Ренци. Тук бяха и 18-те младежи, израснали в институции, които ще имат шанса да изучават фризьорските техники напълно безплатно.

Те са специални гости на XXVII-ия  Италиански фестивал на красотата и прическата в Пловдив. Бъдещите фризьори ще имат възможност да направят своите първи стъпки в професията, както и да бъдат модели на най-добрите стилисти - участници в събитието. 

"По-добре да ги научим да ловят риба, вместо да им я даваме в ръцете. Искаме да раширим инициативата, а не да бъде всичко за една вечер. ще дадем професия на тези деца, които вече са пълнолетни. Това е една добра инициатива, която ще продължим да развиваме", сподели първата дама Деси Радева. 

Първата визита на съпругата на президента е свързана точно с тази социална кауза на Фестивала. „Christian of Roma“ обучава във фризьорство младите хора от инициативата на Президента „Подкрепи една мечта“. В социалната ангажираност на компанията за мода и красота г-жа Радева разпозна съмишленик и партньор в създаването на възможности за професионално обучение и развитие за младежите, израснали в институции. И двете дами вярват, че е възможно всяка лична история, започнала с изоставяне, да има своя път към личен успех и професионална реализация сред най-добрите. 

Инициативата на Президента „Подкрепи една мечта“ насърчава, мотивира и подкрепя младежите, израснали в институции, в решението им да започнат работа или да продължат своето образование във висше училище. От „Christian of Roma“ изразяват готовност за дългосрочна подкрепа на зрелостниците от инициативата, които ще изберат да се обучават и развиват професионално в сферата на фризьорството.

В социалната кауза се включва и Асоциацията на маникюристите, с което ще се разшири сферата за професионално развитие на тези млади хора. 

„Идеята да се осъществи настоящата съвместна благотворителна инициатива бе породена и от необходимостта от истински отдадени на фризьорството професионалисти. Днес общността на стилистите се обединява, за да помогне на децата от социалните домове. Да им бъде дадена зелена светлина за професия с реален шанс за практикуване“, коментира Елена Кристиано. 

Подробностите - във видеото на ТРАФИК ТВ: