Адвокатите на бизнесмена Атанас Червенков Райфъла и съучастниците му, поискаха отвод на прокурорите по делото Атанас Янков и Албена Георгиев по време на днешното заседание. За пореден път Окръжният съд гледа мярката за неотклонение на Райфъла и трима от обвиняемите, които продължават да са в ареста.  

Причината за искането на отвода е демонстративното напускане на Янков и Георгиева на заседанието на 16 април. Тогава съдията докладчик Магдалена Маркова, отказа да уважи искането на Янков да направи отвод на съда и в знак на протест двамата обвинители напуснаха залата.

В следствие на това, съдиите от състава са подали сигнал до инспектората на Висшия съдебен съвет, който е започнал дисциплинарна проверка по случая. За да мотивира искането за отвода, адвокатът на Райфъла Илиян Василев, поиска справка от прокуратурата на каква фаза е проверката.  Съдия Екатерина Роглекова даде 1 час почивка, за да се получи необходимата информация от Окръжна и Апелативна прокуратура.

Очаквайте подробности в TrafficNews.bg!

Пореден фарс по делото на РайфълаДвама от съдебните заседатели си направиха самоотвод

Съдия Роглекова ще гледа делото срещу Райфъла, то започва за трети пътУтре съставът решава дали да пусне бизнесмена от ареста

Масови отводи в Окръжен съд по делото на РайфълаВероятността съдия от съседен район да води процеса става все по-голяма

След втория фалстарт на делото, Райфъла остава зад решеткитеПодсъдимият определени поведението на прокурорите като “мутренско“ и “хулиганско“