Няколко състава на Окръжен съд - Пловдив са си направили отвод по делото срещу Атанас Червенков- Райфъла и съучастниците му, обвинени в подбудителство на убийство и няколко палежа, научи TrafficNews.bg. 

4 години след ареста на бизнесмена делото е на изходна точка, а очевидно никой не иска да хване "горещия картоф".

В края на април делото стартира за втори път в Окръжен съд - Пловдив, след като състав на Апелативен го върна за второ разглеждане. Първата присъда, произнесена от съдия Даниела Събчева бе отменена и по методът на случайното разпределение , делото бе разпределено на съдия Магдалена Маркова. Съставът на Окръжен съд, ръководен от съдия Маркова, върна обвинителния акт на прокуратурата, но в последствие нейното постановление бе отменено от по-горната инстанция.

След множество спорове, кризисни ситуации и поискан отвод от страна на обвинението, Маркова си направи самоотвод, като съдебните заседатели я последваха. В момента се очаква делото да бъде разпределено и да започне за трети път. 

Процедурата по самоотвод попречи да бъде разгледано искането за промяна на мярката за неотклонение, което защитата на Червенков направи. 

Червенков е зад решетките от 4 години и 4 месеца и до този момент нито един от съставите, гледали делото, не прие мотивите му и не промени мярката.