Процесът срещу бизнесмена Атанас Червенков – Райфъла вероятно ще оглави класацията по самоотводи в Пловдивския Окръжен съд, след като днес за пореден път делото бе отложено заради самоотвода на двама от новоназначените съдебни заседатели. След серия самоотводи на предишния съдебен състав, оглавяван от съдия Магдалена Маркова и самоотводите на няколко съдии от Окръжен съд, делото бе поето от съдебен състав с председател Екатерина Роглекова.

Още в началото на заседанието, обаче тя обяви, че днес са постъпили молби за самоотвод от заседателите Соня Христова и Николай Кърнев. Мотивът на Христова е, че участвала като заседател в едно от предишните дела срещу Червенков, а Кърнев е посочил като причина приятелски връзки с подсъдимия. Адвокатът на Райфъла Илиян Василев изрази недоумението си от създалата се ситуация и заяви, че се надява това да не е поредният опит да се отложи делото.

„Няма друго дело, в което мярка за неотклонение да не може да се разгледа в продължение на половин година. Прокурори бягат от час, крият се по коридорите. Състави си правят самоотводи. Настоявам още днес да бъдат избрани нови заседатели и делото да продължи”, заяви Василев.

Адвокатите на останалите подсъдими Симееон Генов, Васил Василев и Бисер Романов се солидаризираха с него. Съдия Роглекова разпореди да бъдат избрани нови съдебни заседатели и отсрочи делото за мярката за неотклонение на четиримата за 11.30 часа днес.

Очаквайте подробности!