Никой не иска да проектира пасарелки в Пловдив. За трети път обществената поръчка за двете съоръжения плюс реконструкцията на улица „4 януари” пропадна.  Причината е, че поканената фирма за директно договаряне не е изпратила в срок документите си.

В поръчката бе записано, че възложителят кани „ГЕО Груп” ООД за участие в процедурата по договаряне. Въпреки че управителят на дружеството е изпратил отговор към градските власти, че ще изпрати всичко необходимо, това така и не се случило в срок. Представител на компанията не се е явил и в посочения час и място за договарянето. Прогнозната цена на поръчката бе 53 хил. лева.

Трети опит за изграждането на пасарелки на невралгични места в Пловдив, вдигнаха паритеОбщина Пловдив пусна нова обществена поръчка за съоръжението

Двете пешеходни съоръжения трябва да са на бул. „Княгиня Мария Луиза” до Централна гробища, а другата на бул. „Цариградско шосе” в района на бензиностанция Еко.

Идеята на двете пешеходни пасарелки е  да заместят подлезите, които не се ползват от пловдивчани. Те са били многократно обновявани, но не след дълго те отново биват потрошени.

Припомняме, че това е трети опит на администрацията да се сдобие с изпълнител по проекта.   Предишните две поръчка бяха прекратени. Първата  поръчка бе отменена само в тази си част, след като никой не се яви на позицията за проекта на улицата, а само една фирма кандидатства за пасарелките.  

Трите позиции бяха в една поръчка заедно с проектирането на многоетажния паркинг на улица „4 януари” на бившия ТЕЛК. За нея се избра изпълнител в лицето на софийската фирма „Новиза” ЕООД.

За позиции 3 и 4, които са били за пасарелките, единствено оферта бе подала фирма „Арконт”, която е на арх. Илко Николов. Комисията обаче отстрани фирмата, тъй като имала неточности в документацията.

Втората поръчка бе отменена почти веднага, след като бе пусната. Причината е, че тя бе с директно договаряне с фирмата на арх. Цветелин Цоневски. Като мотиви бяха изтъкнати, че той е общински съветник и би могло да възникне конфликт на интереси.