Община Пловдив пусна нова обществена поръчка за проектирането на две пешеходни пасарелки, както и направата на задание за реконструкцията на улица „4 януари” от бул. „Марица – Юг” до „Шести септември. Това е трити опит на градската администрация да се сдобие с проект за трите позиции. Предишните две поръчка бяха прекратени. Първата  поръчка бе отменена само в тази си част, след като никой не се яви на позицията за проекта на улицата, а само една фирма кандидатства за пасарелките.  

Трите позиции бяха в една поръчка заедно с проектирането на многоетажния паркинг на улица „4 януари” на бившия ТЕЛК. За нея се избра изпълнител в лицето на софийската фирма „Новиза” ЕООД.

Възлагат изработката на най-важния от новите многоетажни паркинги в ПловдивСофийски проектанти изготвят заданието за съоръжението върху бившия ТЕЛК

За позиции 3 и 4, които са били за пасарелките единствено оферта бе подала фирма „Арконт”, която е на арх. Илко Николов. Комисията обаче отстрани фирмата, тъй като имала неточности в документацията.

Втората поръчка бе отменена, почти веднага, след като бе пусната. Причината е, че тя бе с директно договаряне с фирмата на арх. Цветелин Цоневски. Като мотиви бяха изтъкнати, че е той е общински съветник и би могло да възникне конфликт на интереси.

Третата поръчка отново е с директно договаряне. Този път покана е изпратена до компанията „Гео Груп” ООД на Добромир Желев. В поръчката са вдигнати и съществено сумите за проектиране. Предходните бяха с прогнозна цена от 38 000 лева, а новата е с 53 000 лева с ДДС.

Двете пешеходни съоръжения трябва да са на бул. „Княгиня Мария Луиза” до Централна гробища, а другата на бул. „Цариградско шосе” в района на бензиностанция Еко.

Идеята на двете пешеходни пасарелки е  да заместят подлезите, които не се ползват от пловдивчани. Те са били многократно обновявани, но не след дълго те отново биват потрошени.