Картинката около Гранд Хотел Пловдив, по-известен като Новотела, през последните дни не дава мира на читател на TrafficNews.bg. Той не спира да се чуди защо по цялата улица пред хотела има спрени автомобили, при положение че има Пътен знак В27 - Забранени са престоят и паркирането. Ето какво сподели той пред наш репортер:

"Днес видях как служители на полицията минават покрай паркиралите и не правят нищо по въпроса. И реших, че това не може да остане така. Спрях ги и ги попитах защо не санкционират спрелите видимо в нарушение автомобили, на което получих отговор, че не можели да ги санкционират, защото имали разрешение от общината и ако искам повече информация, да питам колегите им на входа на хотела.

Реших, че трябва да разбера и отидох до Община Пловдив, район "Северен". Вече ми бяха казали, че тези коли са пред Новотела от 1 месец и били на натовци... А нямат нито отличителни знаци, нито са автомобили със специален режим на движение, нито нищо. Дори и да са на натовци, те не са със специални права в България, по дяволите!

В район "Северен" жената ми отговори най-учтиво, че за първи път чува за такова нещо и ми даде телефонните номера на общинска охрана и ОП паркиране и репатриране. Звъннах там, а един доста любезен човек ми обясни, че има два екипа само и те не са минавали изобщо от там, а и ако наистина била такава ситуацията, щял да се намеси в работата на МВР, което било "нали разбираш какво означава това".

Върнах се до Новотела да питам полицаите на входа какво става. Те много вежливо ми казаха да се обърна към началника на III РПУ или пресотдела на МВР. На входа на Трето РУ ме посрещна дежурният и ме попита за какво става въпрос. След като му обясних цялата работа, той ме прати при общинска полиция, при което не издържах и му казах: "Айде да не се правим на магарета повече, а? И му разясних, че негови колеги са ме пратили при началника им да ми обясни защо е така.

Впоследствие се включи и друг негов колега в разговора и ми каза: "Аз, нали разбираш, че нищо не мога да направя", на което му отвърнах: "Нали за това те питам да ми кажеш кой може и да ме заведеш при него".

***

Упорството на нашия читател да разбере истината за неправилно (според знаците) паркиралите автомобили с българска регистрация пред хотела е достойно за адмирации. И веднага провокира любопитството ни да разберем каква е всъщност тази работа. Направихме запитване до Пресцентъра на МВР в Пловдив, откъдето потвърдиха, че става дума за автомобили, обслужващи натовски военни, които ползват базата на хотела и са получили специално разрешение да паркират пред сградата. И това ще бъде така до юни!

Друг е въпросът, че според официалната информация на хотела двата му паркинга осигуряват над двеста и петдесет паркоместа. Та се чудим всички ли са заети...