Разкопаха паркинга пред ДКЦ 1 в района на Понеделник пазара, откъдето ще минава новата пътна връзка между  булевардите “Княгиня Мария Луиза” и „Цар Борис III  Обединител”. Строителите ударно работят по  проекта, като в момента оформят трасето, както и прилежащите към него паркоместа. Очаква се съвсем скоро да започне полагането на асфалта, след  което улица „Света гора” ще бъде отворена за движение откъм „Иван Перпелиев”. Тя ще  изпълнява ролята на премахнатото ухо. По този начин ще се свърже булевард “Княгиня Мария Луиза” и Тунела. Идеята е със затварянето на „Гладстон” новата пътна връзка да бъде готова, за да поеме част от трафика.

Бъдещата улица ще е еднопосочна. Ще се изградят нови тротоари, а паркирането ще бъде успоредно на пешеходните площи.

Средствата за ремонта ще бъдат от парите за площадното пространство на Голямата базилика. Припомняме, че пространството ще бъде преобразено тотално – на негово място ще има зелена зона, места за почивка, 49 паркоместа за автомобили  и два за туристически автобуси.

За мнозина паркирането се оказа затруднено. Пациенти и лекари вече трудно могат да оставят автомобилите си пред поликлиниката. Доскоро и жителите на района въстанаха срещу решението на местната управа за отваряне на улицата. Ръководството на близкото училище също се противопостави на решението. Още тогава кметът на район „Централен” увери, че ще бъдат поставени защитни пана, легнали полицай, както и ограничение на скоростта.