Нито един от павилионите, разрушени днес в Столипиново, не са функционирали законно. В тях търговците са продавали килими, препарати и дори плодове и зеленчуци. Голяма част от стоката ромите са купували от Турция и пласирали в металните си будки в квартала.

Жители на Столипиново сами започнаха да бутат незаконни магазини СНИМКИВ квартала ще бъдат премахнати над 30 павилиона и гаражи

Наши източници разказаха, че въпросните павилиони са поставени от търговците преди повече от 4 години. От тогава те са продавали стоките си, и то без разрешение и без документи. Апарати не са имали, а касови бележки не са били издавани.

Същите тези търговци са собственици на магазини в търговския център, намиращ се на отсрещния тротоар  на улица „Храбрец“.

Още от вчера тема номер едно в квартала е била акцията на районната администрация. Жителите на квартала са коментирали, че макар да бъдат изгонени от там, те отново ще вдигнат павилионите си на други улици в махалата. Стоката от вчера е била изнесена, както и ценните стелажи.

Тази сутрин пък някои от другите павилиони бяха затворени, а стопаните дори не са се появили по време на акцията.

Утре багерите ще продължат със събарянето. Техниката ще се премести на улиците „Вратцата“ и „Батак“, където ще бъдат бутнати още 12 обекта. Те са поставени изцяло незаконно, без документи и разрешителни.