В автобусите по линия 25 и 4 почти всички устройства за издаване на електронни билети вече работят. Служители на Центъра за контрол и управление на градския транспорт разясняват на място тия дни как точно се използват устройствата, които почти две години стоят неработещи. В резултат при отварянето им, преди да бъдат активирани, вътре се откриват какви ли не предмети. 

На дисплея са изписани видовете билети- еднократен, с прекачване и дневен. Тъй като на този етап само еднократният е ясен като цена- 1 лев, се посочва само той. Дисплеят показва в следваща картинка цената му- 1 лев. Пак се маркира. Едва след това в отвора се пуска сумата, която може да бъде монета от 1 лев или стотинки по 10, 20 и 50, които правят общо един лев. Малко се изчаква, след което устройството отпечатва билета.


Пътниците приемат с интерес нововъведението, което заработва след доста време чакане. Служителите на Центъра обясняват търпеливо на всеки един, в същото време водят бележки и за това, което трябва да се направи. Обикновено липсват стикерите с упътване към устройствата. Следващата линия, по която ще започнат да се активират устройствата, е 113. Проблемът е, че не във всички автобуси има подобни устройства и сега те трябва да се купуват допълнително.