Само преди два дни ви информирахме, че за да минете Моста на Адата, ви трябва поне половин час! И обяснихме, че освен часът пик за изнервящата ситуация доста спомага продължаващият ремонт на едното платно в участъка, заради който автомобилите отбиват. Сега ще ви обясним пък защо този ремонт се точи още и къса нервите на пловдивчани.

"Моста на Адата. Задръстването е стабилно и е вследствие на 'ремонта'. На снимката забелязваме работници в натуралния им хабитат, подпряни на парапета". Това написа пловдивчанин в една от фейсбук групите. Какво се оказва сега? Че естествената околна среда, в която индивидите от един конкретен вид - строителните работници на фирма „Щрабаг”, е... парапетът. А естествената им поза е "подпрян на парапета".

Такива ми ти работи... Така че, пловдивчани, въобще не се чудете защо минавате разстояние, което обикновено се минава за 5 - 6 минути, за половин час.

"Това е от вчера около 15.00 часа. 30 минути чакане на опашката, разболях се", пише пък друга потребителка на Фейсбук и Моста Адата в Пловдив.