Дни преди да отбележим един от най-големите християнски празници, ще имаме възможността да се включим в добра кауза и да направим добро. 
 
Благотворителен великденски базар организират в центъра на град Пловдив на 31 март и на 1 април (Цветница). Всеки, който желае да се включи в инициативата и да помогне може да го направи до Сладоледена къща "Афредо", където ще бъде позициониран базарът от 10 до 18 часа.
 
Средствата, които ще бъдат събрани ще се използват за лечението на Митко, който страда от прогресивна мускулна дистрофия, заболяване, което се изразява със слабост в мускулите, при него са засегнати и четирите крайника и той не може да ходи. 
 
 
Инициатор на благотворителното събитие е любимата на Митко. "Заповядайте, ЗАЕДНО да подадем ръка на Митко и да му вдъхнем вяра и надежда за едни малко по-добър, малко по-лесен и смислен човешки живот".
 
 
Средствата събрани на благотворителното събитие ще се използват за продължаване на терапиите, които той провежда в момента (СКЕНАР терапия в гр. Хасково), както и за започване на рехабилитация и масажи. Освен терапиите Митко се нуждае и от хранителни добавки, които приема всеки ден.

От благотворителния великденски базар всеки ще може да си закупи ръчно изработени красоти, с които може да украсите великденската си трапеза или пък да подарите на себе си или Ваш близък за предстоящите Лазаровден и Цветница.

Всичко е изработено с ръце и сърце от добри хора от цялата страна и дарено с едничката цел – Да помогнат на Митко, за едно по-добро утре.

Ето и някои от ръчно изработените артикули, които ще се продават на базара: