Поредица от опасни маневри на път край Пловдив се разминаха на косъм от инцидент, сигнализира читателка на TrafficNews.bg.  В главната действаща роля е шофьор на междуградски автобус, който бързал повече от всички останали шофьори. Очевидно в бързината си забравил и правилника за движение както и факта, че не е сам на пътя и рискува както живота на пътниците, така и този на останалите водачи. Действието се развива в петък около 7 часа на пътя Поповица – Пловдив. Заради ремонта на магистралата пътят е натоварен с камиони и тирове, а в случая движението било допълнително затруднено от мъгла.

„Въпросният автобус караше с доста над допустимата скорост (редовно го засичам, пътувайки за работа) Пред мен имаше тир, шофьорът се опита да ме изпревари, в този момент срещу нас се появиха коли и тогава най-безобразно автобусът ми засече пътя. Трябваше да спра и да отида в банкета, за да не се ударим. Това се случи и още няколко пъти пред мен”, разказва нашата читателка.

Всичко това се случва в участък с ограничение от 40 км/час, а според свидетелката шофьорът на автобуса е карал с над 90 км/час и то при условие на намалена видимост.