Изследователският ни дух, който е в неспирно търсене на новите тенденции в Пловдив, бе привлечен от шумното откриване на мебелната верига Loda, която отвори врати под тепетата едва преди няколко месеца. Затова се отправихме към шоурума, за да проверим похвалените качества на техните продукти с дестинация Home Park. 
 
 
Home Park е шоурумът на българската компания Артистико, която е на пазара вече близо 20 години. Артистико изработват художествени подове, дограми, интериорни врати, кухни и мебели, с които се наложиха като лидер в луксозните интериорни решения в България. От тази година те си партнират с турския гигант Loda, с които си поделят просторния Home Park на бул. Санкт Петербург 63. 
 
Акцентът в стилните мебели, предлагани в магазините на Loda е обзавеждането за хол и спалня. Тук няма да откриете обзавеждане за детска стая или кухня. За сметка на това ще потънете в огромно разнообразие от дивани, спални, трапезни маси и столове.
 
 
За близо шестте месеца, в които са на пазара, Loda се радват както на много нови клиенти, така и на дългогодишните клиенти на Артистико, които гласуват доверие на новото партньорство. Модерните орехови мебели внасят лукс във всеки дом, държащ на съвременния стил. Макар цените да са високи за пловдивския пазар, в сравнение с италиански и други европейски фирми от категорията си, Loda са чувствително по-достъпни.
 
 
Полюбопитствахме какво се търси най-много от пловдивчани - въпрос, с който затруднихме консултантите, тъй като Loda предлага индивидуални решения в стотици комбинации. Например, само на място в шоурума можете да избирате между 800 вида дамаски в 22 цвята от различни класове, десетки варианти на плотове и фурнири. Това дава изключителна гъвкавост на серийното производство и позволява на всеки клиент до голяма степен сам да моделира обзавеждането, което избира. 
 
 
Сред най-продаваните дивани е моделът Comodo с гъши пух и вградена библиотека, изработен от естествени орехови и дъбови фурнири. Лидер по продажбите на трапезни маси пък е ореховата Nepal, един от малкото модели разтегателни маси, които стигат до 2,8 м дължина. 
 
 
Шоурумът на Лода е професионално аранжиран от турски интериорни дизайнери. Разхождайки се из стаите ще видите изобилие от декорации, които не са търговски артикули, но са подбрани специално за целта да придадат завършен вид на обзавеждането. Така че дори да не решите да си купите нещо, идеите, с които можете да си тръгнете, са стотици. Насладете се на разходката си и се съсредоточете върху детайлите.