Частен инвеститор изгражда паркинг с 400 нови паркоместа в квартал Кючук Париж. Новата придобивка ще зарадва най-вече жителите на комплексите „Оазис“4 и 6, тъй като се намира в непосредствена близост до тях. Теренът е точно зад бензиностанция „Хаджията Груев“ на улица „Димитър Талев“ и е на площ около 4-5 декара.

Първоначално събеседникът е заявил в общината, че ще изгради над 400 паркоместа, но впоследствие е станало ясно, че това ще се случи на няколко етапа. Все още не е ясно каква ще е цената на месечен наем за автомобил, но най-вероятно сумата ще варира около 30-40 лева на месец.

Жителите на комплекса се надяват това поне малко да облекчи положението, като най-вече новият паркинг да облекчи движението в района. В момента шофьорите паркират автомобилите си по улицата, която води към сградата и я превръщат в еднопосочна. Това изключително много затруднява придвижването на останалите автомобили и в по-натоварените часове се образуват задръствания. Припомняме, че именно там стана и инцидентът с танцьорката Габриела Медарова, която пияна отнесе няколко от паркираните автомобили, а застахователите не признаха щетите на потърпевшите, именно защото са паркирали не правилно.

Габриела Медарова: Вече съм друг човек СНИМКИ+ВИДЕОВзех си поуките и продължавам напред, заяви 21-годишната пловдивчанка

В района има няколко частни паркинга и един общински, като всички те са пълни и дори има списък с чакащи да се освободят места. Хората ежедневно спират в нарушение, само за да има къде да оставят автомобила си. Още за проблема вижте тук:

В Кючука и яйце да хвърлиш, няма да падне на земята! Няма да намериш и паркомясто СНИМКИШофьорите се превръщат в ежедневни нарушители заради липсата на места за паркиране