„И яйце да хвърлиш в Кючука, то няма да падне на земята, а или върху някоя кола, или сграда… празно място няма“, това ни написа читателка на TrafficNews.bg. Жената живее на улица “Братя Шкорпил“ –  в един от последните блокове на квартала. Преди години мястото е било пустош, а сега това е само спомен. Паркоместата са кът, шофьорите оставят автомобилите си където сварят, превземайки тротоари и улици, и в един момент няма място нито за пешеходци, нито за автомобили.

Улиците са се превърнали в еднопосочни и трудно могат да се разминат два автомобила заради спрените коли и от двете страни на платното. И виновни няма, тъй като шофьорите са в безизходица – принудени са да бъдат ежедневни нарушители - само и само да оставят колата си някъде. За проблема в района сме ви сигнализирали неведнъж – частните паркинги са пълни, както и новоизграденият общински паркинг срещу бензиностанция „Хаджията Груев“, а  местата пред блока са „запазени“. Спирането на паркомясто е въпрос на надпревара – кой ще се прибере по-рано от работа или изобщо няма да излезе.

„Проблемът е голям и няма и надежда да се реши в скоро време. Пред всеки от панелните блокове има по около двайсетина места, а апартаментите са 60. Сметките не излизат дори и да ги няма новите комлекси. Все пак когато блоковете са строени, колите не са били толкова много и съответно не са предвидени и паркоместа. Затова се налага да се използва всичко каквото може за паркинг – било то тротоар или улица“, възмущава се нашата читателка.

И така в един момент всичко е окупирано и движението е изключително затруднено. Това е и причина често да стават инциденти в района, а строителството продължава и нещата вместо да стават по-добре, стават все по-зле…