Хлапета бяха задържани от полицията в центъра на Пловдив за нарушаване на наредбата за опазване на чистотата в града. Момчетата са пушели и пиели бира на сцената на Ядрото в Капана. Едното от тях е имало неблагоразумието да си хвърли фаса не къде да е, а на земята, и то в краката на шефа на ОП „Чистота” – Иван Стоянов, придружаван от инспектори.

Служителите на предприятието поискали документ за самоличност на малкия пловдивчанин. Оказало се, че той е едва на 14 години. Наложило се е да бъде повикана полиция, която от своя страна е уведомила бащата на тийнейджъра. Съставен е бил фиш на таткото в размер на 50 лева, разказа пред наш репортер шефът на „Чистота”.

Другото момче също е било проверено. То дори е нямало 14 години и съответно документ за самоличност. Органите на реда са го отвели в районното, където са повикали родителите му.

„Акцията в Капана бе за почистване. Констатирахме няколко нарушения. За три месеца са санкционирани над 70 нарушители. Най-много са фишовете и актовете, издадени по наредбата за отпадъците - нерегламентирани сметища и изхвърляне на боклук до контейнерите, а не вътре в тях”, заяви шефът на Чистота Иван Стоянов по време на традиционното миене на паметника на Съединението.

Както TrafficNews.bg съобщи, с 15 литра шампоан монументът беше измит, за да посрещне в пълен блясък празника на Пловдив на 6 септември. 

10 жени от ОП "Чистота" продължават да почистват района. В тяхна помощ е впрегната и метачна машина. За първа година паметникът на Съединението в Пловдив ще ухае на жасмин.

Стоянов отново припомни, че от дружеството ще бъдат безкомпромисни към всеки, който замърсява градската среда. Ще се налагат фишове и актове, като глобата по тях може да достигне до 50 лева.