Температурите в Пловдив (и цялата страна) паднаха през уикенда и получихме малко напомняне, че предстои есен. Някои хора, изглежда, са решили да потърсят топлина в чашката. След алкохолното затопляне обаче те са направили голяма грешка - качили са се зад воланите на автомобилите си.

Общо петима души са били хванати в областта да шофират с концентрация на алкохол над 2 промила. 

Около 3:15 ч. тази сутрин на булевард "Христо Ботев" в Пловдив е спрян 25-годишен водач от село Чалъкови. Той бил зад волана над опел. Младият мъж не само, че бил неправоспособен, но и дрегерът показал 2,18 промила. В неделя, на улица "Георги Икономов" пък, 46-годишен мъж от село Белащица подкарал фолксвагена си с 2,46 промила алкохол в кръвта. Същия ден на пътя между Баня и Карлово 28-годишен пловдивчанин се качил на нисан, въпреки че книжката му била отнета. Не го спряло и това, че преди това е употребил алкохол. Неговата проба показала 2,30 промила. В Пловдив бил спрян и 25-годишен от Куклен, който шофирал с алфа ромео с 2,10 промила.

Големият рекордьор обаче е 52-годишен мъж от Асеновград. Той бил спрян от полицаи, докато шофирал хонда. Неговата проба за алкохол показала цели 2,85 промила алкохол. 

Всеки един от случаите е докладван на прокуратурата.

Бързо производство е стартирано и срещу млад пловдивчанин, но не за алкохол, а за притежание на наркотици. Той бил заловен в събота вечер, при полицейска проверка на улица “Бугариево” в Пловдив. По време на проверката 22-годишният младеж направил опит да се освободи от цигара с марихуана. Изглежда - неуспешен. С полицейска заповед той е задържан за едно денонощие в Първо районно.