Айде малко по-сериозно се заемете вече и с дейности, които са неизбежни... То Годзила ще се излюпи в тревите, докато някой ги окоси! Истината е, че за Тракия се направи много, откакто е настоящият кмет. Самият той е много деен и откликва изключително бързо, когато има молба. Но една птичка пролет не прави, за съжаление. Може би нямат ресурс (финансов или физически), а може и някой да не си е свършил работата... догадки и предположения много. Фактите обаче са налице - по-голямата част от квартала тъне в треволяци, а из тях щъкат кърлежи. Срамота!

Това ни написа читател на TrafficNews.bg, който живее в ЖР "Тракия" в Пловдив. Публикувахме мнението му леко съкратено, защото в него освен за огромното чудовище, което пловдивчанинът чака всеки момент да се роди изпод треволяците в квартала, става дума и за... фазани и гъски, чието обиталище според читателя ни са държавните институции. 

Очевидно провокиран от разнообразието на флората и фауната в пловдивския район, читателят ни прави алюзии с работещите в някои служби, но е изпуснал най-важната. Ние ще му помогнем. ОП "Градини и паркове" е предприятието, което би могло и би трябвало да се погрижи в ЖР "Тракия" да се раждат само деца, а не Годзили и кърлежи. Телефонът на общинската служба е: 032 624 301 - обръщайте се директно към служителите на общинското предприятие, което е "създадено с цел благоустройство и поддържане на зелените площи и уличните насаждения в Пловдив".

Поне така пише в официалния сайт на предприятието...