С много конфети, шампанско, усмивки, аплодисменти и положителни емоции премина последния ден на випуск 2018 - абитуриентите на Английската гимназия в Пловдив. Всичките 280 зрелостници бяха изпратени с тържествена церемония.

Една част от абитуриентите бяха с официални тоалети, а момчетата и момичетата от 12 "в" бяха облечени в тениски за благотворителна кауза. След химна на България и издигане на българското знаме, директорът Николай Радев с треперлив глас от вълнение и просълзени очи сподели, че е тъжен заради раздялата с възпитаниците си:

"Скъпи абитуриенти от 56-ия випуск на ЕГ "Пловдив", вече 60 години млади хора като вас създаваха част от пловдивската история, защото нашата английска гимназия е една от водещите във всички дейности в нашия град. Всеки от нас, вашите учители, се радва на вашето завършване, спомняте ли си когато дойдохте в това училище? Бяхте на 13-14 години, а днес вече сте на 19- големи, интелигентни, красиви млади хора. Когато се връщате в Пловдив беломорски ще влизате по булевард "България" и ще идвате да си видите училището. Ние ще бъдем тук и ще ви чакаме, за да ни разкажете за новите си успехи. Убеден съм че всеки един от вас ще е първи в науката, бизнеса, образованието. Ние ви вярваме много, защото сте нашите ученици."

Празника завърши с пускане на бели гълъби, балони с цветовете на българското знаме и празнично хоро.