Само след по-малко от 10 дни Пловдив отново ще бъде завладян от еуфорията, свързана с абитуриенските балове. Дванадесетокласниците от различни училища вече са запазили дати в местни хотели за своята последна училищна вечер.

Баловете на всички учебни заведения ще се състоят на няколко различни дати, като първият от тях е насрочен за 23 май, а последният – на 26 май.

Сезонът на абитуриентските открива Професионалната гимназия по транспорт "Гоце Делчев“ (Автото), срещата на абитуриентите е в хотел „Тримонциум“ в родния им град.

Зрелостници от 15 учебни заведения са избрали празничния 24 май за своя абитуриентска вечер.

В „Новотел” Пловдив ще отбележат завършването си Езикова гимназия „Пловдив“ и Националната търговска гимназия.

В „Тримонциум” ще са зрелостниците на Частна Профилирана Гимназия "Класик" , СОУ „Св. Патриарх Евтимий“, СОУ "Свети Седмочисленици", СОУ „Черноризец Храбър“ и Спортно училище “ Васил Левски “.

Младежите от Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ пък са ангажирали Виенския павилион в Панаира.

Пак на 24 май е и балът на учениците от Езикова гимназия "Иван Вазов",  които ще празнуват в хотел „Марица“.

Хотел „Санкт Петербург” е резервиран на 24 май от зрелостниците на ПГ по хранителни технологии и техника, ПГО "Ана Май" и ПГ по механотехника „проф. Цв. Лазаров“.

Последното учебно заведение, което ще празнува на тази дата, е ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“, които ще отбележат своето завършване в хотел "Империал".

В Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ са насрочили своя бал за 25 май, а мястото е хотел "Тримонциум". Там те ще празнуват с още две пловдивски училища: СУ „Св.Климент Охридски“ и Професионалната гимназия по битова техника. 

На същата дата по червения килим ще минат и възпитаниците на Профилирана хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий", които за своето тържество избраха Новотела. Те ще отбележат големия ден с още едно пловдивско училище: СУ "Любен Каравелов".

На 26 май ще празнуват абитуриентите от Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия "Арх. Камен Петков", които също ще бъдат в Новотела. 

Тази дата са избрали и зрелостниците от СУ "Св. св. Кирил и Методий", които както всяка година ще отбележат своята абитуриентска вечер в хотел "Марица".