Спор за паркомясто доведе до намесата на полиция пред Община "Родопи" в Пловдив. Всичко започнало тази сутрин, когато общинският съветник Павел Михайлов паркирал автомобила си на паркинга пред сградата и използвал едно от служебните места, които по право се полагат именно на работещите в общината. Михайлов влезнал, за да участва в редовната общинска сесия, но малко по-късно получил „разпореждане” да премести автомобила си.

„При мен дойде зам.-кметът на Oбщина "Родопи" - Таня Бочукова и охраната на сградата и ми заявиха, че трябва веднага да преместя колата си. След като казах, че съм спрял напълно законно, те извикаха полиция. Униформените се чудеха как е възможно изобщо да ми напишат акт, но след наложен натиск го направиха”, коментира Павел Михайлов.

Въпреки написания акт, той влезнал отново в сградата и продължил работата си. След като сесията свършила и излязъл отвън, обаче видял, че автомобилът му е запушен и от двете страни и  той няма как да си тръгне. Според него цялата тази нелепа драма се разиграва заради кмета на Община "Родопи" – Пламен Спасов, който накарал шофьорите да спрат по този начин, за да не може той да излезе от паркинга и да си върши спокойно работата.

Свързахме се за коментар и със зам.-кметът на общината – Таня Бочукова, която заяви, че на въпросните паркоместа пред сградата, могат да спират само служебни автомобили на кметството, но не и общински съветници. Тя коментира, че всички съветници могат да спират на Синята зона в района и да изпращат есемеси от служебните си телефони. Относно запушването, според нея такова е нямало и просто колите не са имали къде другаде да спрат.

Според Павел Михайлов, такава наредба - точно кой да спира на паркинга няма и той смята да обжалва акта.