Четирима души са задържани след специализирана акция в Пловдив, предаде репортер на TNS.bg. Това стана ясно по време на извънредна пресконференция в пловдивската прокуратура, на която присъстваха шефът на Агенция „Митници” Ваньо Танов, Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, Иван Даскалов, апелативен прокурор на Пловдив, Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив, Георги Костов, главен секретар на МВР.

Каналът за контрабанда на гориво е действал в „Кючук Париж” близо до бул. „Кукленско шосе”. Задържана е цистерна с горивото без акциз. Установено е, че тя е работила от 2013 година. От тогава до момента са продадени 6 тона гориво.

„Бюджетът е бил ощетен с 4 милиона лева. До момента са направени 20 претърсвания в Пловдив и Пазарджик, 50 лица са били разпитани. За момента се знае, че три бензиностанции са зареждали от това гориво.”, стана ясно по време на пресконференцията.

СНИМКИ, ВИДЕО и още подробности по темата, както и как запорираха сметките на бизнесмен от Пловдив заради случая с горивото на черно - ВИЖТЕ ТУК

В същото време Окръжната прокуратура - Хасково разследва на контрабанда на цигари в особено големи размери. На 26 януари на ГКПП Капитан Петко войвода митнически служители от Митница – Пловдив извършили проверка на автоцистерна. Тя била управлявана от български гражданин на влизане в страната ни от Гърция.

При сканирането на автомобила с рентген митническите служители са установили несъответствие с декларирания товар – въглероден диоксид, както и наличие на правоъгълни пакети, наподобяващи стекове с цигари. Веднага била извършена допълнителна щателна митническа проверка. Оказало се, че в задния край на автоцистерната, зад кутия с измервателните уреди и изводите за зареждане и разтоварване, има скрита врата - вход към резервоара на автоцистерната. След отваряне на вратата е установено, че в празния резервоар има тютюневи изделия.

В автоцистерната са намерени 254 390 броя кутии цигари, всички без акцизен бандерол. Стойността на цигарите е 1 907 925 лв.

С извършения оглед на местопроизшествието е образувано досъдебно производство за контрабанда на цигари в особено големи размери. Цигарите са иззети. Водачът на автомобила е задържан от прокурора за 72 часа и е привлечен с обвинение за контрабанда. Продължават дейностите по разследването.

 

СНИМКИ, ВИДЕО и още подробности по темата, както и как запорираха сметките на бизнесмен от Пловдив заради случая с горивото на черно - ВИЖТЕ ТУК

 Още новини четете ТУК

TNS.bg