Продължават да валят сигналите за паднали клони и дървета след бурята в Пловдив. Огромен клон се е стоварил на улица в пловдивския район „Южен”. За късмет жертви и пострадали няма, както и щети по автомобили или сгради. Намясто е екип на пожарната, за да премахнат клона.

Улицата обаче дълго време остана непроходима.

Kлон пък се пречупи пред поликлиниката в Тракия. От силният вятър, растението се е огънало, а при по-силния порив се е скършило.

Изгрев също не бе подминат от бурята. Дърво падна върху коли на улица „Правда”. Улицата бе блокирана дълго време.  В Столипиново много улици пък се превърнаха в реки и преминаването бе почти невъзможно. Водата на места е била повече от 20 сантиметра, шахтите едва са поемали водата.

Вятърът изкорени и уличен стълб на ул. Генерал Кисяков до бл 96. Изгнилата му основа е причина да бъде съборен, казват хората от квартала. 

Вижте ВИДЕО на ТРАФИК ТВ от мястото: 

По последна информация на Областна управа, след бурята в Пловдив има 17 паднали дървета и една наводнена къща в Кючук Париж. 7 аварийни екипа на пожарната са отстранили 12 от дърветата и работят по отстраняването на останалите. Отводнена е и наводнената къща. В областта няма докладвани произшествия.

Припомняме, че дърво на ул. "Леонардо да Винчи" 5 в Пловдив, изкоренено от корен, се е стоварило както на улицата, така и върху къщата.

Езеро с размерите на мини язовир се образува под надлез Скобелева майка след пороя.  В най- ниската част нивото на водата бе близо 50 см, имаше закъсали автомобили.