Горският стражар Ален Шакиров, който е превърнал войната с бракониерите в лична кауза, отново не пести критики към съдебната система.  Разгневен от поредното тендензиозно дело, той разказва за перипетиите си.Само преди седмици Шакиров изригна възмутен във Фейсбук срещу гаврата, на която е подложен в съда, след като трябвало да отговаря на въпросите на съдията дали е бил сигурен, че рибата, хваната от задържания от него бракониер не е била гумена с батерии. Сега случаят не е много по различен. Преди три месеца горските стражари задържали 2 ромки,  собственички на бус, който прекарвал немаркирана дървесина. Освен , че очевидно се занимавали с незоконна сеч и търговия, двете "бизнесдами" се опитали да подкупят горските, подхвърляйки им две петдесетачки. Този път обаче явно са сбъркали адреса.

Шакиров и колегите му Илия Иков и Дончев са придобили почти митична слава в района, в който работят. Местните хора ги наричат "Бързи и яростни", тъй като действат светкавично и са безкромпромисни към нарушителите. След това обаче делата попападт в дебрите на правосъдната система и Шакиров и колегите му попадат в ситауции, в които основателно си дават въпроса - Всъщност те "добрите" или "лошите" са. Описаният от него пример е илюстрация точно на тази дилема. 

 Ето и неговият разказ: 

Днес прокурора ми прати постановление,което е за мен поредния ФАРС,СМЯХ И ЗА МЕН ПОДИГРАВКА И ПОРНОГРАФИЯ. Аз не съм бил длъжностно лице, а колегата не е бил по график, което пък го прочетох в досъдебното, след като се запознах с материалите по него. По свои канали разбрах, че искат да  "оправят" задържаните от мен лица - майка и дъщеря от ромски произход, бизнес дами.

За какво иде реч:На 24 12 2014 година задържахме бус с незаконна дървесина, без превозен билет и немаркирана дървесина.Една от жените ми предложи пари,които аз отказах и докато стигна до нашата кола тази сума се умножи по три.Същата хвърли парите на колегата ми в служебната кола, след което аз се обадих на 112 и се започна.

Те почнаха да ме уволняват, блъскат и обиждат. Същото се случи и на полицаите от РПУ -Сливен. Колегите извикаха и подкрепление, тъй като ромките завиха като линейки и започнаха да се събират, както те правят най добре.Едната започна да рита полицая, както и патрулката, като вкара и ламарината на колата им навътре.

Колегата тръгна да и слага белезници,но тя е пъргава и почна да се мята по земята и полицая ме помоли да му помогна.Същата като си впи нокти в предмишницата на ръката ми  свали кожата от лакътя до пръстите на ръката ми. Докато им сложим белезниците на двете, техен познат докара едно 3- 4-годишно дете, което го ощипаха и стана невероятна истерия.

Жените ни плюеха със плюнки в лицата, както мен така и полицаите.

Прокуратурата обаче  забави процеса и така аз съм изпуснал  срока , които е 6-месеца за граждански иск, като си мислих,че това ще го направи ПРОКУРАТУРАТА и аз в съдебно заседание ще пусна иска си.Прокуратурата сключи споразумение при нарисувани деяния и престъпления и повдигна само за подкуп.

ЦИТИРАМ,КАКВО МИ ПИШЕ ПРОКУРОРА:.

В.А. Е НАНЕСЛА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА В МОМЕНТ, В КОЙТО ШАКИРОВ Е ПОМАГАЛ НА ПОЛИЦЕЙСКИ СЛУЖИТЕЛ ДА Я ЗАДЪРЖИ.ИЗКЛЮЧЕНО Е ДА СЕ ПРИЕМЕ,ЧЕ ТОВА Е СТАНАЛО ПО ПОВОД ИЛИ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СЛУЖБАТА НА ШАКИРОВ,ТЪЙ КАТО ПОМОЩТА, КОЯТО Е ОКАЗАЛ В КОНКРЕТНИЯ СЛУЧАЙ НА ПОЛИЦАЙ ДА СЛОЖИ БЕЛЕЗНИЦИ НА НАРУШИТЕЛ НА РЕДА НЕ ВЛИЗА В НЕГОВИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ДЛЪЖНОСТНО ЛИЦЕ.ЛУДА РАБОТА И ПОРНОГРАФИЯ!

Аз съм изкарал курс както за работа с помощни средства ,така и за оръжия. Имам същите права, каквито има колегата от РПУ -Сливен.Аз лично съм отвратен,както оставям на Вас коментарите. Следващия път като отида на проверка, трябва да бъда с бронежилетка,каска на главата и дъждобран, както да имам и бозука,че не се знае те с какво ще ме посрещнат.

Приятели само питам какво да направя и как да защитавам нашите,вашите интереси,а реално те представляват ДЪРЖАВАТА НИ?

TrafficNews.bg също ще остави коментарите на читателите. 

Какво се случи предишния път в съдебната зала на Сливенския съд и защо Ален Шакиров възстана срещу съдията четете ТУК!

TrafficNews.bg