Горският надзирател Ален Шакиров, който е страшилище за бракониерите в Сливенския балкан, за пореден път изригна във Фейсбук, разгневен от бутафорно съдебно дело, по което бил свидетел. Преди няколко месеца той и колегите му от Регионалната Дирекция на горите – Сливен заловили рибар, който бракоиниерствал. Шакиров и колегите му Илия Иков и Дончев са придобили почти митична слава в района, в който работят. Местните хора ги наричат "Бързи и яростни", тъй като действат светкавично и са безкромпромисни към нарушителите. При смяната на правителствата  Ален Шакиров два пъти е уволняван, но след спечелени дела се връща на работа и продължава да преследва нарушителите. Когато обаче те застанат пред съда, ситуацията понякога е комична, а друг път трагична. Ето и какво предизвика възмущението на Шакиров на пореднато съдебно дело,  в което обвиняемият е бил задържан лично от него. 

Вчера бях на поредното абсурдно дело.Съдията бе великолепен адвокат на обвиняемия и същият ми задаваше въпроси все едно съм марсианец или луд! Бяхме съставели актове на лица по време на забрана по риболова, АУАН и Съдията ме пита:ТИ ВИДЯ ЛИ РИБАТА,НЕ БЕШЕ ЛИ БУТАФОРНА,ИЗКУСТВЕНА,МЪРДАШЕ ЛИ? Аз му отговарям не беше бутафорна,изкуствена - нали я виждам.Той ме пита, пипна ли я.Аз -защо да я пипам аз я виждам от 50 см. Той ми вика: Може да е гумена. Аз му отговарям, че освен, че я виждам,че е истинска и виждам,че е жива и мърда.Той ми казва,че може да е гумена и с батерии и затова да мърда и съм трябвал да я пипна. Луда работа! Аз му викам - нали го караме да я откачи от кукичката и да я пусне във водата. когато рибата е все още жива ги караме да я пуснат във водоема.

Тоя ни развесели в залата и когато ме изби на истеричен смях, той ми каза,че за неуважение към съда ще ми наложи глоба. Първо към такива съдии какво уважение и ние за подигравка ли сме! Второ каза,че ще се произнесе в законния срок от 30-дена, но аз и без да чакам този срок знам какво ще е решението на независимия СЪД. Имаше и други абсурдни въпроси,но тези бяха ФРАПАНТНИ!

Същият съдия гледа дело за уловена риба ,забранени средства, мрежи от 500 метра и уловена риба 470 килограма риба и пак в забрана.ОБВИНЯЕМИЯ БЕ БИВШ ПОЛКОВНИК И КОЙТО СМЕ ГО ЗАЛАВЯЛИ НЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ,КОИТО И ИМА УСЛОВНА ПРИСЪДА ПАК ИЗДЕЙСТВАНА ОТ НАС,ТОЗИ СЪДИЯ ГО ОНЕВИНИ ПРИ ДРУГ СЛУЧАЙ ПАК ЗАЛОВЕН ОТ НАС СЪЩИТЕ ЛИЦА,С МОТИВА,ЧЕ НЕ Е ЯСНО КОЙ ОТ ДВАМАТА Е ВАДИЛ МРЕЖИТЕ И КОЙ КАРА ЛОДКАТА. Ние ги наблюдаваме от 300 метра и в 04,30 часа и със сигурност не можем да кажем кой от двамата е,но колегите от ИАРА им написаха за стопански риболов по време на забрана и техните актове са по големи,но съдията отново ги оневини и ми кажете как ще има респект и ще се съобразяват със законите на РБ.

Значи рибарите могат да си плащат билетите и цял ден да чакат за един костур,а тия за тях няма забрана,няма забранени средства и са повече от нас обикновените ,защото имат и САН И ПАРИ ДА СИ ОТКУПЯТ НАРУШЕНИЕТО,ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО КОЕТО ИЗВЪРШВАТ!Докога ще се решава по тоя начин и ще ни правят на маймуни, ДОКОГА?

Коментарите са излишни!

Още за подвизите на Шакиров четете ТУК!

TrafficNews.bg