Преди две седмици ви разказахме за нея - проснатата жена на пейка в квартал Смирненски, с която никой не знаеше какво да прави в нощта. Тогава пророчески написахме, че утре ще е същото... Днес читател на TrafficNews.bg ни изпрати снимка на спяща на пейката жена, пак в Смирненски, но този път през деня. Същата жена...

Гледката не е толкова зловеща както през нощта, но е достатъчно неприятна и стряскаща. Основно за тези, които чакат на спирката автобус за някъде. На останалите не им пука. Те явно не чакат на последна спирка...

Здравка – така се казва жената, твърди, че не е бездомна, но вече не сме сигурни в това. Тогава, през нощта, каза, че няма пари да се прибере на ул. „Кедър“, където живее. Вече не сме сигурни дали въобще живее някъде. Ако изключим улиците и пейките по спирките в Смирненски.

Очевидно е, че тази 38-годишна жена има проблем. Възможно е той да не е само социален. Но кой да ти каже? На кого му пука? Както стана ясно, тази пловдивчанка не става нито за болница - видимо не е болна, нито за Отрезвителя (такъв в Пловдив така или иначе няма) - не е пияна, нито за затвора - не е извършила престъпление... Няма как да бъде настанена и в дом за бездомни - такъв в Пловдив през лятото няма... все пак топло е на улиците, нали? 

Здравка не е нужна на никого. Освен на пейките в Смирненски. Понякога през нощта става хладно и тя ги топли. Така че, хора, не се възмущавайте от жената на пейката! От голия й корем, торбите с недотам чисти дрехи, обувките й, пльоснати на земята. Налага се да свиквате с гледката. Тя е част от реалността. Такава, каквато е. Нищо повече.