Десетки пловдивчани подгизнаха до кости на една от най-натоварените спирки в събота, тази на гробищен парк на Рогошко шосе. Хората, отдали почит към починалите си близки, се оказаха в капан на бурята, която преди обяд удари града с пълна мощ. Водата се изсипваше от небето като водопад, а навесите на спирките едва побираха пловдивчани.

В същото време автобусите не отвориха врати за хората, които зъзнеха отвън. Причината – водачът и кондукторът си почиват. Всичко това ни бе разказано от наш читател, станал свидетел на случващото се.  По думите му, по време на пороя, общо четири автобуса са били на последната спирка и са почивали от поредния курс.

„Всички хора бяха подгизнали и молеха да бъдат пуснати, но уви. Какво им пречеше да пуснат хората вътре на сухо? Никога няма да се оправим”, коментира разгневен пловдивчанинът. 

Сред чакащите пътници е имало предимно възрастни хора, които едва са стояли на краката си. Спирката пък не е успяла да побере пловдивчаните и много са останали буквално на дъжда. 

Единствено цветарите са се смилили над прогизналите и са ги приютили под големите чадъри.

Няма да споменаваме, че районът около самата спирка само за минути се е превърнал в малко езеро.  

Всъщност водачите „не са длъжни“ да пуснат пътниците по време на почивката им в превозните средства. Те сами преценяват дали да го сторят. Освен задълженията, които имат те, разписани в длъжностната характеристика, има нещо, което се нарича човещина. Явно обаче за тях тази морална категория не влиза в ценностната им система.