Жители на Стария град в Пловдив заподозряха двоен стандарт при паркирането на територията на резервата. Конкретният повод за това беше едно луксозно ауди, което прекара две денонощия, паркирано с две гуми върху тротоара на ул. "Княз Церетелев" №2 в абсолютно нарушение, но... незабелязано от иначе бдителните служители на Общинска охрана. 

Толкова незабелязано, че дори след сигнал на пловдивчанини до Общинска охрана аудито отново остана невидимо за служителите му. Които иначе - в други ситуации, с други автомобили, са доста бързи в лепенето на фишове, както забелязаха нашите читатели. И както обикновено става в такива случаи, реакцията на общинското предприятие дойде чак след сигнал и от TrafficNews.bg. В рамките на час служителите успяха да "видят" нарушителя и да му залепят фиш на стъклото за 50 лева. Както се казва, по-добре след два сигнала, отколкото хич...

Конкретният случай обаче предизвика лавина от коментари на пловдивчани, живеещи в резервата или просто разхождащи се. 

Наша читателка дори ни изпрати снимки от Стария град, на които се виждат доста паркирали автомобили, от които "не можеш да се разминеш". 

"За живеещите дават по един пропуск, а пускат абсолютно всеки друг - за сватби и всякакви тържества. Живеещите нямат право да се приберат без карта за бариерата, но всеки друг от села и други градове го пускат. Живеещите няма къде да паркират заради такива коли. Не е ли скандално?", възмущава се пловдивчанката.

Други читатели на TrafficNews.bg стигнаха доста по-далеч от "двоен стандарт" и отсякоха: "Голяма корупция е на тази бариера!". Тях и всички останали, които са се сблъскали или ще се сблъскат с подобни проблеми в Архитектурно-исторически резерват на Пловдив, приканваме: Сигнализирайте! Сигнализирайте Общинска охрана, а ако сигналът ви не хване дикиш, пишете и до редакцията ни. Ние пак ще ги сръчкаме...