Във филма "Американски гангстер" Дензъл Уошингтън влиза в ролята на чернокожия наркобарон Франк Лукас, който през 70-те поставя ръка върху голяма част от трафика на хероин в Щатите. Въпреки че контролира голяма част на доставките на наркотика от Азия, той остава вън от светлините на прожекторите, тъй като води уединен и доста обран живот. Една прищявка на любимата му - екстравагантно кожено палто, обаче го прави мишена на детектива Ричи Робъртс /Ръсел Кроу/. 

Много хора обичат да гледат гангстерски филми, други дори се вживят в ролята на мафиоти, но малцина си вземат поуки от живота им. 

Арестуваният надзирател от пловдивския затвор Станко Станков е типичен пример за това колко фатални могат да се окажат неконтролираните амбиции. 42-годишният мъж бе арестуван преди два дни за лихварска дейност. по досъдебното производство са разпитани 30 роми от пазарджишкото село Юнаците, чиито дебитни карти са открити в дома на Станков. 

Макар, че живее сравнително далеч от местоработата и колегите си, високият стандарт на живот на Станков не е останал незабелязан от хората, които са го познавали. Скъп мерцедес, маркови дрехи, почивки - все неща трудно съвместими с не особено високия стандарт на служителите от системата на затворите. Все пак от няколко години надзиратели и съдебна охрана протестират системно и искат увеличение на заплатите. 

Станков няма профил в социалната мрежа, но за сметка на това обаче съпругата му има доста провокативни снимки в личния си профил. От снимките не личи двойката да има материални затрудзнения, дори напротив. През последните три години Станков е направил доста "инвестиции" във външния вид на половинката си, която ползва всички екстри на съвременната естетична хирургия и козметика - силикон, хиалурурон, микроблейдинг.  А те не са сред най- евтините.