YouTube обяви, че обновява своя алгоритъм за препоръки, който предлага нови видеоклипове на потребителите, за да предотврати „промотирането на конспирации и невярна информация”. Според разработчика на услугата, промяната отразява нарастващата готовност на YpuTube за потушаване на дезинформацията в най-голямата видео платформа в света. Компанията обещава в бъдеще да виждаме по-малко подобни видеоклипове, пише technews.bg.

Тези препоръки твърде често служат за неприятно съдържание: смешни теории за конспирация за масови стрелби, които са организирани, пресилени твърдения, че кацането на Луната никога не се е случило, и безумни понятия, че Земята, на която живеем, е плоска, казват от YouTube. Ще продължим работата в тази посока през годината, включително като разгледаме по-отблизо как можем да намалим разпространението на съдържание, което се доближава до – но не нарушава напълно – Правилата на общността ни, гласи блог-публикация.

Въпреки че промяната ще се отнася за по-малко от един процент от съдържанието в YouTube, ние смятаме, че ограничаването на препоръките за тези видове видеоклипове ще означава по-добро преживяване, допълват от видео портала.