Палубите на мегаяхтата Time на Abeking & Rasmussen и Valentin Design сякаш се реят във въздуха. Плавателният съд впечатлява с дизайна си и вътрешното разпределение, в което е отделено специално място за пивоварна, пише специализираното издание Yachting.

Abeking & Rasmussen и студиото на младия швейцарски дизайнер Валентин Вейганд Valentin Design показаха вълнуващия 86-метров експлорър по време на тазгодишното издание на Monaco Yacht Show.

Time има седем палуби, изработени от поляризирано стъкло. Именно оттам оставате с впечатлението, че палуби няма. Мегаяхтата има типична за ретро моделите заоблена кърма и обсерватория на най-горното ниво. Под водата са разположени две зони тип “Немо” с прозрачни стени. В една от тях има спа кабинет, в който може да съзерцавате тропическите риби, докато ви масажират.

Според уверенията на Вейганд всяка минута на борда на яхтата остава спомен за цял живот.

Басейнът на яхтата е покрит, за да можете да плувате с удоволствие, дори ако се намирате в полярни ширини. На разположение имате и хеликоптерна площадка. Истинска екзотика е наличието на собствена пивоварна.

Мегаяхтата развива максимална скорост от 16 възела. Засега цената й остава неназована.

Източник: profit.bg