Традиционното лого на Twitter - синя птичка, е заменено с изображение на куче от породата на "Шиба ину". Това се случи преди часове, а според анализатори е очевидно намигване към dogecoin - криптовалута, за която главният изпълнителен директор Илон Мъск в момента е съден.

Мъск коментира промяната на логото, туитвайки, „както беше обещано“ над изображение на годишен разговор, в който друг потребител предлага Мъск „просто да купи Twitter“ и „да промени логото на птицата на dogecoin“.

Логото на кучето от криптовалутата на Мъск се появи на сайта два дни след като Мъск поиска от съдия да отхвърли дело за рекет на стойност 258 милиарда долара, обвинявайки го в управление на пирамидална схема за подкрепа на dogecoin, според Reuters.

Адвокатите на Мъск и Тесла нарекоха делото от страна на инвеститорите в dogecoin „фантастично произведение на измислица“ заради „безобидните и често глупави туитове“ на Мъск.

Не е ясно дали промяната на логото е постоянна. Известно е, че Мъск използва Twitter, като арена за изразяване, както към своите фенове, така и към своите критици.

Цената на dogecoin, която обикновено е нестабилна, се повиши с повече от 20% през последните 24 часа, до около 9 цента. В понеделник сутринта се търгуваше малко под 8 цента.

Dogecoin е създаден на 6 декември 2013 г. от двама софтуерни инженери - като шега. Името е намигване към мемето „doge“, което стана популярно преди десетилетие. Неговият талисман Shiba Inu имитира това меме.