Много от известните потребители на "Туитър" губят сините си значки, които помагат при потвърждаването на идентичността им и ги отличават от ботовете в платформата на Илон Мъск, предаде Асошиейтед прес.

След няколко неуспешни опити за това "Туитър" започна да спазва обещанието си да премахва сините тикчета от акаунти, които не плащат месечната такса за услугата. "Туитър" имаше около 300 000 верифицирани потребители, които са получили значките си, докато беше в сила старата политика за тях - сред потребителите има журналисти, спортисти и обществени фигури.

Досега тикчетата означаваха, че "Туитър" е потвърдил, че потребителят, който ползва акаунта, не се представя за друг човек, а за себе си. Те започнаха да изчезват от акаунтите на тези хора тази сутрин според тихоокеанската часова зона.

Сред известните потребители, изгубили сините значки, са Бийонсе, папа Франциск, Опра Уинфри и бившият президент Доналд Тръмп, предаде БТА.

Цената на знаците за верификация започва от осем долара на месец за самостоятелни уеб потребители, а стартовата цена за организация е хиляда долара на месец и допълнителни 50 долара за всеки член или служител. "Туитър" не верифицира акаунти на самостоятелни потребители, както правеше, преди Илон Мъск да купи социалната мрежа.