Теленор излъчи на живо в мобилното си приложение MyTelenor концерта на Орлин Павлов на Гребната база в Пловдив снощи. Музикалното събитие бе заснето с Huawei P30 Pro, благодарение на мощния му нощен режим и широкоъгълна камера, като излъчването се случи с помощта на 5G технологията.  Телекомът пусна 3000 безплатни виртуални места за концерта, които дадоха достъп до излъчването.

Концертът на Орлин Павлов бе първото по рода си събитие в България, което се проведе на специално изградена сцена от плаващи понтони. За изграждането ѝ се грижиха хората, които през 2016 г. бяха в основата на построяването на инсталациите за проекта „Плаващите кейове“ на артиста Кристо Явашев.

Заедно с Орлин Павлов, на сцената на концерта  се качиха и някои от любимите български изпълнители като Белослава, Любо Киров, Влади Ампов – Графа и Бобо. По време на концерта бе  заснета и финалната сцена на българския филм „Завръщане“, който се снима в партньорство с Теленор.

За всички, които нямаха възможност да присъстват на концерта в Пловдив, Теленор предаваше пряко и в София, с помощта на 5G технологията. За приятното изживяване на гостите в парка „Заимов“, на разположение имаше и VR очила, които предаваха 360° картина от “Градът на тепетата“. Така зрителите успяха да се докоснат до концерта, както през погледа на изпълнителя, така и през погледа на публиката.

Теленор е водеща телекомуникационна компания с над 3 милиона активни потребители в България. От 1 август 2018 г. Теленор България, заедно с Теленор Унгария и Теленор Сърбия и Черна Гора, са част от PPF Group. PPF Group инвестира в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, САЩ и Азия. Групата притежава активи на стойност над 45 млрд. евро (към 31 декември 2018 г.).