Нова мегаяхта може да се превърне в най-широката в света.

Струващата 500 милиона евро Sovrano е описвана като хибрид между частна яхта и круизен кораб, съобщава Daily Mail.

Плавателният съд, дело на италианското дизайнерско студио Lazzarini, разполага с платформи от двете страни на главната палуба, като в най-широката му точка се простира на 33 метра. Дължината му е 169 м.

Гъвкавият дизайн позволява на платформите да предлагат хеликоптерни площадки и плувни басейни. Тези зони могат да бъдат прикачени до нивото на водата за слънчеви бани или хранене на открито.

Петпалубният Sovrano разполага и със зашеметяващ оазис, в който палми заобикалят плувен басейн, както и с фитнес зала. На борда има място за 50 гости в 20 частни апартамента.

Стаите за екипажа могат да приютят до 60 души, така че всеки каприз на гостите да бъде задоволяван своевременно. Голям гараж позволява качването на борда на до шест суперавтомобила.

Собственикът на мегаяхтата може да избира тя да се движи чрез електрически двигатели или чрез хибридна задвижваща система, което ще позволи скорост от съоветно 33 км/ч и 58 км/ч.

Въпреки че все още не е намерен купувач, говорителят на Lazzarini Чинция Руджери казва: „Предвиждаме бюджет от 500 милиона евро и четири години за строителството на кораба.“

Дизайнерското студио е известно със своите уникални дизайни, като тази нова зашеметяваща концепция идва само седмици, след като Lazzarini разкри планове за създаване на суперяхта в стил космически кораб с панорамна хидромасажна вана и вдъхновен от Ferrari плавателен съд с гараж за суперавтомобила на собственика.

Източник: profit.bg