Сигнал за тревога е прозвучал в руския сегмент на Международната космическа станция. Космонавтите са съобщили за проблем с кислородната система. По-късно е станало ясно, че това е фалшива тревога. Промени в конфигурацията са довели до задействането на сигнала за тревога, съобщават руски медии, цитирани от news.bg.

Това се е случило след скачването на капсулата Dragon на SpaceX успешно се скачи с МКС. Dragon, изстреляна вчера от американската частна космическа компания SpaceX, е извършила прикрепянето към станцията автономно.
Това е последното от редицата изпитания, които капсулата трябва да премине, за да получи одобрение от американската космическа агенция НАСА за транспортиране на хора. Корабът беше натоварен с тестов манекен, симулиращ жив човек, и 90 кг провизии. Скачването стана малко преди 13 часа българско време, малко преди графика. Dragon трябва да остане на МКС до петък, когато ще се отдели от МКС и ще започне пътуването си обратно към Земята.

Това е фазата на мисията, която основателят на SpaceX Илон Мъск посочва, че го притеснява най-много - пламтящото, високоскоростно спускане през атмосферата.