Вчера The Inquirer съобщи, че Samsung е сключил сделка с компанията за мобилни игри Niantic на стойност 40 милиона долара и скоро ще започне разработката на нова Хари Потър игра за мобилни телефони. Niantic са известни най-вече с играта Pokemon Go, която бързо превзе света и все още е една от най-популярните мобилни игри.

Твърди се, че новата игра ще представлява нещо невиждано до момента и ще наподобява геймплея на Pokemon. Новият S Pen на Samsung най-вероятно ще бъде ползван като магическа пръчка, с която да изпращаме магии наляво и надясно. Не се знае дали новият Хари Потър ще е ексклузивен за Galaxy Note, но предчувстваме, че ще бъде запазен само за Samsung устройства, пише lifestyle.bg

Сделката включва това новите смартфони на Samsung да идват с някои от поинтересните игри на Niantic, но не и Pokemon Go - тя все пак е златната кокошка на компанията и заслужава специално отношение. През следващите дни предстои да научим повече относно условията на договорката, както и за самата игра, която се очаква да излезе догодина. Едва ли обаче ще е готова навреме за представянето на новите Samsung телефони през първите месеци на 2019 година.