Компанията Jetpack Aviation завърши тестовете на реактивните си раници и обяви готовност да организира състезания с творението си. В хода на изпитанията двамата пилоти са успели дори да се държат за ръце, летейки с висока скорост над езерото – тестов полигон.

След успешните опити фирмата кани ентусиасти, които са готови не само да се сдобият с реактивен двигател на гърба си, но и да разберат кой е най- бързият от тях. Конструкторите ще осигурят обучението и площадката за състезанието, а от състезателите се иска финансирането на начинанието.

По време на тестовете пилотите са успели да поиграят с топка във въздуха, което отваря възможности за измисляне на нови спортове, подобно на играта куидич от книгите за Хари Потър. Публиката обаче ще може да наблюдава всичко това само със слушалки, защото ревовете на двигателите се приближават по шум до тези от военен изтребител. Друг основен въпрос е и сигурността на зрителите в случай, че нещо се обърка и някой пилот се забие в публиката с тежката си реактивна раница.

Въпреки всичко конструкторите на това инженерно чудо възлагат огромни надежди на творението си и виждат реактивните раници като част от транспортната система на бъдещето.