Събитията в пазара на смартфони се очертават да бъдат доста динамични през първото тримесечие на новата година, според digital.bg. Водещите производители подготвят няколко интересни премиери, с които ще приковават вниманието на потребителите. Сред тях са брандове като Samsung, Xiaomi и OnePlus.

Apple също ще опитат да разширят влиянието си с премиерата на бюджетно устройство, което ще допълни портфолиото от премиум смартфони в iPhone 13 серията. Близки до веригата за доставки източници очакват да видим iPhone SE (2022) преди края на първото тримесечие. От MacRumors смятат, че почти сигурно смартфона ще бъде представен през март 2022г.

Поддръжката на 5G технологията ще е ключова характеристика на iPhone SE (2022), с която компанията ще опита да конкурира директно Android предложенията от средния ценови клас. Третото поколение на iPhone SE се очаква да бъде произведено в серия от 25-30 млн. бройки през 2022г.

Компанията не предвижда сериозни промени по отношение на дизайна. iPhone SE (2022) вероятно ще запази 4.7-инчовия дисплей, Touch ID сензора в бутона. Съществен ъпгрейд ще бъде Apple A15 процесора, който освен бърза скорост към 5G мрежи ще осигурява и значително подобрения в производителността.

Аpple ще промотират iPhone SE (2022) като най-евтиният 5G смартфон от серията и може да стартират продажбите на базовата версия за не повече от $699. След това акцента за компанията ще бъдат четирите модела от iPhone 14 гамата, чиято премиера ни очаква през есента.

Внушителната конкуренция между производителите ще направи 5G смартфоните още по-евтини през 2022г.