Някои алтернативни криптовалути вече изпреварват растежа на биткойн

Tesla е продала около 75% от своите биткойни на обща стойност 936 млн. долара

22.07.2022 23:20 1064 0
Някои алтернативни криптовалути вече изпреварват растежа на биткойн

По-рано тази седмица стана ясно, че през второто тримесечие Tesla е продала около 75% от своите биткойни. Тази новина забави растежа на най-популярната криптовалута в света, позволявайки на някои алтернативни криптовалути (алткойни), като Ethereum и Avalanche, да изпреварят Bitcoin в това отношение.

По данни на CoinDesk, биткойнът е поскъпнал с 0,99 % през последните 24 часа. Към момента на писане на статията най-популярната криптовалута в света струваше около 22 923 щ. долара за монета. През същия период Ethereum поскъпна с 6,51% до 1563 щ. долара за монета, Avalanche скочи с 10,06% до 25,03 щ. долара за монета, а Binance Coin - с 5,26% до 264,23 щ. долара за единица.

Тази седмица Tesla обяви финансовите си резултати за второто тримесечие, като разкри, че през отчетния период компанията на Елон Мъск е продала биткойни на обща стойност 936 млн. щ. долара (около 75% от наличните биткойни на автомобилния производител). Самият Мъск, коментирайки въпроса, заяви, че продажбата на криптовалутата не означава присъда за целия пазар на цифрови активи и е ad hoc по своя характер.

В миналото Илон Мъск е проявявал интерес към биткойн, както и към криптовалутата Dogecoin. За известен период от време Tesla позволяваше на клиентите си да плащат с биткойни, но по-късно компанията прекрати тази опция, като се позова на опасения, че процесът на добив на криптовалутата е вреден за околната среда.

Изпрати новина