Дългото чакане за собствениците на Samsung Galaxy S8 и S8+ приключи, тъй като софтуерният ъпдейт за Android 8.0 Oreo вече е достъпен в България. Самите актуализации са започнали преди часове и вече доста потребители успяха да ги изтеглят на смартфоните.

Имайте предвид, че инсталацията на ъпдейта е придружена и от последния пач за сигурност на Samsung за февруари, както и Samsung Experience UX 9.0. Добре е да знаете, че големината на файла е около 1.480 GB така, че се погрижете да имате достатъчно свободно памет, пише digital.bg.

В кратки срокове след като стартират ъпдейтите за тях и собствениците на Galaxy S7 и Galaxy S7 edge също ще бъдат актуализирани към новата платформа. Ако имате Galaxy S6, S6 edge и S6 edge+ е добре да знаете, че устройството ви също е съвместимо с Android Oreo, предаде AndroidHeadlines. Aктуализация е предвидена и за Galaxy Note 8, Galaxy Note 7 (FE) и Galaxy Note 5. Всички представители на Galaxy A (2017) серията също попадат в списъка с ъпдейти. 

Android 8.0 Oreo предлага редица допълнителни функции, сред които нова система за уведомления и адаптивни икони, които автоматично променят дизайна си спрямо потребителския интерфейс. Актуализацията позволява да използвате по-голям брой емоджита в съобщенията си, но също така да създавате икони за бърз достъп на началния екран за различни елементи от приложенията. Това е полезно например, ако искате само с едно кликване да стартирате чата с любим човек.

Ambien Screen е друга полезна функция, която променя цвета на определени уведомления, за да ги направи по-ярки от останалите нотификации. По този начин се акцентира само върху съобщенията, които вие сте определили за важни. Ако искате да проверите дали Аndroid Oreo вече е достъпна засмартфона ви трябва да oтворите Settings менюто и да скролнете до дъното. Кликнете върху Software Update, където ще видите дали ъпдейта вече е наличен и стартирайте инсталацията.

Вижте кои смартфони на Samsung ще получат ъпдейт към Android 8.0 Oreo