Технологичната корпорация "Мета" (Meta), която е собственик на социалните мрежи "Фейсбук" (Facebook) и "Инстаграм" (Instagram), отчете, че е постигнала по-високи от очакваното финансови резултати през второто тримесечие на годината, предаде Асошиейтед прес.

Печалбата на "Мета" през тримесечието, приключващо в края на юни, е възлизала на 7,79 милиарда долара, което е повишение с 16 на сто спрямо същия период на миналата година (6,69 милиарда долара).

За същия период приходите на технологичния гигант са се повишили с 11 на сто и достигат 32 милиарда долара. Това е най-същественото им повишение от 2021 г.

Добрите финансови резултати на "Мета" са обусловени от сериозното увеличение на приходите от онлайн реклама, които достигат нива над прогнозираните от анализаторите на Уолстрийт, пише БТА.

През тази седмица и технологичният гигант "Алфабет" (Alphabet), който управлява онлайн търсачката "Гугъл" (Google), обяви повишение на печалбата си през второто тримесечие спрямо същия период на миналата година, припомня Ройтерс.