Снимка, в която се твърди, че са показани отливки на предстоящите модели от серия iPhone 14 на Apple, се появи онлайн, предлагайки още един преглед към относителните размери на слуховите устройства. 

Трябва да се има предвид, че отливките, показани на изображението, получено от Weibo, вероятно са направени за използване в производството на калъфи за iPhone на трети страни, а не за реални телефони. Все пак изглежда, че те съвпадат с непотвърдени подробности, които чухме през последните месеци, особено по отношение на размерите на устройствата, пише hicomm.bg.

Първата забележителна разлика в гамата е липсата на iPhone mini модел. Размерите на iPhone се променят през 2022 г. и Apple елиминира 5.4-инчовия iPhone, тъй като се оказа непопулярен сред клиентите.

След като отчете слаби продажби на iPhone mini, Apple предлага по-големи размери на iPhone за своите водещи устройства: 6.1-инчов iPhone 14, 6.1-инчов iPhone 14 Pro, 6.7-инчов iPhone 14 Max и 6.7-инчов iPhone 14 Pro Max. Очаква се моделите iPhone 14 да изглеждат като моделите iPhone 13 със същия дизайн с плосък ръб.

Предвиждат се леки промени в размера на камерата в цялата гама. Според схемите на ‌iPhone 14 Pro‌ Max, споделени от известния с вътрешната си информация Макс Вайнбах, издатината на камерата на iPhone от висок клас за 2022 г. ще бъде с дебелина 4.17 мм, или с 0.57 мм по-голяма от издатината на iPhone 13 Pro Max.

Пространството, което изпъкналостта заема на гърба на ‌‌iPhone‌‌, също ще се увеличи с около 5% във всяко измерение, преминавайки от текущата ширина от 35.01 мм на 36.73 мм и височина от 36.24 мм до 38.21 мм. Тепърва предстои да научим какви могат да бъдат относителните промени при стандартните модели iPhone 14.

Очаква се тези промени на камерата също да доведат до подобрения на Ultra Wide камерата. Слуховете предполагат, че моделите на iPhone 14 Pro биха могли да се сдобият със значителни подобрения на широкоъгълната камера и актуализации на телеобектива.

Анализаторът на тема Apple Минг-Чи Куо вярва, че моделите iPhone Pro за 2022 г. ще разполагат с 48-мегапикселова широка камера, което би било значително подобрение спрямо настоящата 12-мегапикселова камера и възможности за запис на 8K видео.

Докато изображението показва само задната част на устройствата, се очаква моделите iPhone 14 Pro от 2022 г. да премахнат прореза в полза на някаква комбинация от кръгъл изрез за перфорация за камерата, съчетан с изрез във формата на хапче. Очаква се тази промяна да бъде ограничена до моделите Pro, докато стандартните модели iPhone 14 ще продължат да имат широкия прорез.

Очаква се Apple да представи моделите iPhone 14 на събитие, което вероятно ще се проведе през септември 2022 г., ако Apple следва предишните срокове за пускане на пазара.