Всички големи автомобилни производители насочиха бъдещите си инвестиции към електрифициране на моделите си, но този преход няма да бъде нито лесен, нито бърз.

От Volkswagen например виждат това от първа ръка. Трудностите за компанията не са никак малки, заради което и се предприемат мерки. Изпълнителният директор на Volkswagen Томас Шефер е завил пред работници, че компанията ще въведе програма, с която да спести около 10 милиарда евро до 2026 г. За целта обаче ще бъдат направени сериозни съкращения и преструктурирания.

Според Reuters, от думите на Шефер става ясно, че високата цена и ниската производителност са направили Volkswagen неконкурентоспособна при електрическите автомобили.

Тази новина за съкращения идва в разрез с предни обещания, че такива няма да се правят поне до 2029 г. Голяма част от хората, които ще бъдат освободени, ще са чрез споразумения за частично или ранно пенсиониране. До края на годината пък ще бъдат представени другите мерки, чрез които ще бъдат спестени пари.

От Electrek разбираме, че всъщност Volkswagen изпитва доста сериозни затруднения в продажбата на електромобили в Европа. Като вече намали производството на такива в няколко завода в Германия. 

 

Източник: lifestyle.bg