Днес стана ясно, че въпреки, че над 50 милиона потребители на Фейсбук, станаха жертва на безпрецедентен пробив, самото "изхвърляне" от профила е продиктувано от защита на социалната мрежа, активирана при данни за посегателството. 

Няма българи, които да са били хакнати при атаката, посочи "24 часа", като се позова от неофициална информация, произлязла от "важен човек" в МВР. 

Предполага се, че засегнатите български потребители са минимум 2 милиона. Ако се вярва на официално изнесената информация от Facebook, че пробивът е дошъл от незащитен код при функцията "View as" за преглед на профила, така както той би изглеждам за непознат или някой фб приятел, то проблемът е застигнал тези, които някога са се възползвали от тази опция.

При научаване за хакерската атака, от техническият екип на Фейсбук са предприели обновяване на системата за сигурност, а потребителите, които са били засегнати и са били онлайн по време на манипулацията, са били изхвърлени от профилите. Целта на операцията е да се избегне достигане до личните данни на потребителите. 

Въпреки това риск има. Експерти съветват да прегледате последните си активности, менюто за точките на достъп, от които е засечено влизане и дейност на вашия профил. В случай, че забележите нещо нередно, сменете паролата и направете двойна защита със секретен код.